Facebook advertenties werken niet meer. Dat is wat veel ondernemers op dit moment denken en waarom ze niet adverteren op Facebook.

Ze zijn in de veronderstelling dat het aantal Facebookgebruikers elk jaar afneemt, maar het tegendeel is waar. In 2019 had Facebook 6,8 miljoen Nederlandse gebruikers en in 2020 is dat gestegen naar 7,1 miljoen gebruikers. Een stijging van 4%!

Ik geef jou naast deze stijging in aantal gebruikers van Facebook nog 9 andere redenen waarom je wel zou moeten adverteren op Facebook.

#1 Meer mensen bereiken door te adverteren op Facebook

Als je al langere tijd een Facebookpagina hebt, dan heb je het misschien wel gemerkt. Het organische bereik wordt over het algemeen steeds lager. Gemiddeld bereik je 1-2% van iedereen die jouw pagina leuk vindt. Een gevolg daarvan is dat minder mensen liken, reageren en delen. Maar het zorgt er ook voor dat minder mensen jou voorbij zien komen en doorklikken naar je website.

Plaats je een Facebook advertentie voor €5 per dag, dan kun je al 1500 mensen per dag bereiken die ook nog eens potentiële klanten kunnen worden omdat je precies kunt instellen aan wie je de Facebook advertentie laat zien.

Zet voordat je gaat adverteren op Facebook een Facebook advertentiestrategie op.

#2 Bereik de juiste doelgroep

Niet alleen kun je met Facebook advertenties meer mensen bereiken, je kunt er ook nog eens de juiste doelgroep mee bereiken. Als ondernemer herken je waarschijnlijk wel dat een groot gedeelte van je familie, vrienden en kennissen jouw Facebookpagina leuk vindt. Maar hoeveel van die groep worden ook daadwerkelijk jouw klant?

Soms komt het ook voor dat jij en jouw bedrijf veranderingen doormaken waardoor je doelgroep verandert. De mensen die jouw pagina liken vallen misschien niet meer in die doelgroep.

Zodra je een Facebook advertentie maakt, kun je tot in de details aangeven aan wie je jouw Facebook advertentie wilt laten zien. Je kunt de woonplaats, leeftijd, geslacht en taal selecteren. Daarnaast kun je ook kiezen uit duizenden interesses, de relatiestatus, gezinssituatie, opleiding, vakgebied en zelfs of iemand bijna jarig is of iemand kent die bijna jarig is.

Doordat je de doelgroep zo specifiek kunt maken, schiet je niet meer met hagel!

juiste doelgroep selecteren facebook

#3 Meer websitebezoekers

Door het slim inzetten van je Facebook advertenties krijg je meer websitebezoekers en vergroot je de kans op meer klanten en dus meer omzet. Er zijn een aantal manieren waarop je deze websitebezoekers kunt omzetten naar leads en vervolgens naar klanten. Twee manieren daarvan zijn:

Facebook advertentie voor een blog

Door te adverteren met een blogartikel stijgt het aantal websitebezoekers en dit soort advertenties zorgen vaak ook voor veel interactie op je advertentie. Er wordt niet direct iets verwacht van diegene die jouw Facebook advertentie te zien krijgt. Je biedt vooral gratis waarde aan jouw doelgroep. Door vervolgens een Call to Action aan jouw blog toe te voegen, kun je de lezer van deze blog direct omzetten naar een lead of zelfs een klant, afhankelijk van jouw product of dienst.

Facebook-Advertentie-Vierdaagse-meld-je-nu-aan

Facebook advertenties voor een weggever

Je kunt ook een Facebook advertentie inzetten voor een gratis weggever zoals een e-book, stappenplan, minitraining of webinar. Diegene die jouw advertentie te zien krijgen, kunnen zich hiervoor inschrijven of aanmelden waardoor jij hun e-mailadres krijgt en ze vanuit een e-mailfunnel klant kunt laten worden.

#4 Vergroten van je mailinglijst

“The money is in the list”. Deze uitspraak is je misschien wel bekend en heeft alles te maken met het krijgen van klanten vanuit je mailinglijst. Door te adverteren op Facebook neemt het aantal mensen op jouw mailinglijst toe. Het slim inzetten van e-mailmarketing zorgt er vervolgens voor dat jij meer klanten en omzet krijgt en jouw bedrijf groeit.

Het voordeel hiervan is dat je nu niet alleen met Facebook advertenties jouw potentiële klanten weet te bereiken, maar ook door middel van e-mails.

#5 Direct resultaat behalen met Facebook advertenties

Waar het erg lang duurt om vindbaar te worden op Google op een organische manier of om jouw zichtbaarheid op social media kanalen te vergroten, behaal je met Facebook advertenties direct resultaat.

Zoals hiervoor beschreven krijg je meer websitebezoekers en kun je jouw mailinglijst vergroten, maar dat is niet het enige. Je kunt ook direct geld verdienen met Facebook advertenties. Het is wel belangrijk dat je de koude doelgroep, oftewel mensen die jou nog niet kennen, eerst warm maakt. Maar zodra je hiermee aan de slag gaat, kun je jouw producten of diensten ook via Facebook advertenties aan jouw hete doelgroep verkopen. Dit is de doelgroep die jou al beter kent, eventueel al een keer een gratis weggever heeft aangevraagd en jou regelmatig op hun tijdlijn voorbij ziet komen.

Het voordeel van Facebook adverteren is dat alles ontzettend goed meetbaar is en terug te vinden is in de rapportages. Daardoor kun je jouw Facebook advertenties direct analyseren en optimaliseren om zo nog meer resultaat te behalen.

#6 Meer verkoop met retargeting

Facebook heeft ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van retargeting waardoor jij meer producten of diensten verkoopt. De mensen die wel al iets gekocht hebben sluit je uit, zodat zij niet nog een keer de advertentie te zien krijgen.

Een tweetal voorbeelden:

  • Als je een webshop hebt, kun je ervoor zorgen dat mensen die een product hebben bekeken, maar niet hebben gekocht, alsnog dat product nog een keer voorbij zien komen. Denk maar eens aan die schoenen op Zalando die je had bekeken en daarna op je tijdlijn van Facebook verschenen.
  • Iemand heeft op de salespagina van jouw (online) training gekeken, maar is nog niet tot aankoop overgegaan. Dan kun jij instellen dat diegene nog een keer een advertentie te zien krijgt voor die specifieke (online) training.

#8 Opschalen en meer klanten en omzet krijgen

Als je het adverteren op Facebook eenmaal een beetje door hebt, dan kom je er al snel achter dat het om een simpel rekensommetje gaat. Zodra jouw Facebook advertenties succesvol zijn en winstgevend, is het een kwestie van rekenen en omschalen.

Stel je stopt 1 euro in een Facebookadvertentie en er komt 3 euro uit, dan weet je dat er bij 2 euro die je erin steekt, 6 euro uit komt. Op die manier kun je jouw Facebook advertenties makkelijk en snel opschalen, waardoor je meer klanten krijgt en je omzet stijgt.

Het blijft uiteraard wel belangrijk om je Facebook advertenties te blijven analyseren en optimaliseren om het beste resultaat te behalen.

#9 Vindbaarheid op Google verbeteren 

Google werkt met social signals, oftewel alle interactie op jouw social media berichten zoals likes, reacties en deelacties. Dit geldt voor al jouw content op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest.

Daarnaast kijkt Google ook naar hoe vaak jouw website bekeken wordt en of anderen naar jouw website doorlinken. De kans dat jouw website vaker wordt bekeken en meer mensen doorlinken naar jouw website, is veel hoger als jij gebruikt maakt van Facebook advertenties. Advertenties kunnen dus bijdragen aan een hogere SEO ranking.

Extra tip: Voeg aan jouw blogartikelen deelknoppen toe. Als jij dan een Facebook advertentie inzet om meer verkeer naar jouw blog te krijgen en mensen delen deze blog ook nog eens op hun social media kanaal, dan draagt dat nog eens extra bij aan een hogere SEO ranking.

Succesvol Adverteren op Facebook

Ben jij er na deze 9 redenen van overtuigd dat ook jij succesvol kunt adverteren op Facebook, maar weet je niet zo goed waar je moet starten?  Meld je dan nu aan voor onze Gratis Facebook Advertentie Vierdaagse. In 4 dagen leren wij je hoe het werkt. Ook krijg je toegang tot onze community waar onze experts klaar staan om al je advertentie vragen te beantwoorden. We starten 16 november, doe je mee?

Facebook-Advertentie-Vierdaagse-meld-je-nu-aan