fbpx

Het oogt altijd zo verleidelijk: ‘the easy money making’ met behulp van Facebook advertenties. Het motto is: 1 euro erin, 3 euro eruit. Maar als je al eens eerder hebt geadverteerd, dan heb je wel gemerkt: dat gaat in 9 van de 10 gevallen niet vanzelf. Wie al eens een slechte ervaring heeft gehad met Facebook advertenties en zogenaamde experts, is vaak huiverig om het überhaupt weer op te pakken. Daarom geven we je in dit artikel 5 bekende redenen om niet te adverteren op Facebook én een mogelijke oplossing om wel succesvol te worden met advertenties.

1. De kans is groot dat je de verkeerde mensen bereikt

Binnen de Facebook Business Manager zijn er ontiegelijk veel manieren om doelgroepen samen te stellen. Er zijn letterlijk meer dan 10.000 combinaties mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld selecteren op de interesses van jouw ideale klant of targeten op mensen die eerder op jouw website zijn geweest. Appeltje eitje toch?

Niets is minder waar. Wie met te weinig voorkennis aan de slag gaat en doelgroepen samenstelt op gevoel, ervaart al gauw dat hij de verkeerde mensen aantrekt. Stel jouw ideale klant is interieurontwerper en je selecteert alle interesses en functies rondom interieur, dan betekent dat niet automatisch dat jij enkel interieurontwerpers zal aantrekken met jouw advertentie. En wanneer je wel alleen maar interieurontwerpers zou aantrekken, zijn dat dan ook de mensen die iets bij jou gaan kopen?

Dus de kans is groot dat je je geld verspilt aan het aantrekken van mensen die niet bij jouw bedrijf passen en nooit iets bij jou gaan kopen. Een goede reden om niet te adverteren op Facebook.

2. Je begrijpt de techniek (nog) niet

Wie Facebook een beetje kent, weet dat niets vanzelfsprekend is. Dus ook de Facebook Business Manager niet. Het platform kent heel veel mogelijkheden en instellingen, welke je moet doorlopen voordat je überhaupt goed kan adverteren. En deze instellingen komen ook weer met mogelijkheden. Wat denk je bijvoorbeeld van de Pixel en de Conversion API die je moet instellen en de mogelijkheden die je daardoor krijgt? En dan hebben we het nog niet eens gehad over het opstellen van een campagne en alle keuzes die je daar moet maken. Om maar iets simpels te noemen: welk doel moet je kiezen voor jouw campagne?

3. Wat als het enkel geld kost en niets oplevert?

Ondanks dat het voor veel mensen niet meer lijkt dan simpelweg de stappen doorlopen van de campagne, tekst en beeld invoeren en aanzetten, blijkt het in de praktijk toch anders te werken.  De combinatie van techniek en de kans dat je de verkeerde mensen bereikt zorgt ervoor dat adverteren op Facebook in veel gevallen enkel geld kost. En dus helemaal niets oplevert… Zelfs zogenaamde Facebook experts weten niet altijd wat ze doen, waardoor ‘met vertrouwen’ uitbesteden ook niet voor iedereen aan de orde is. Nu kun je al adverteren voor een euro per dag, maar niemand wordt blij van geld verliezen.

4. Je weet niet wat voor tekst & beeld je moet inzetten

Iets wat door veel mensen onderschat wordt… de impact van tekst en beeld. Natuurlijk is het belangrijk om aan de achterkant de juiste keuzes te maken rondom bijvoorbeeld de doelgroep. Maar het beeld en de tekst moeten samen jouw ideale klant overtuigen om actie te ondernemen. Daarom is dit een ontzettend belangrijk element binnen Facebook adverteren. Een wijziging in je tekst of in het beeld kan net dat ene missende puzzelstukje zijn, welke je nodig had om van jouw advertentie een succes te maken.

Alleen veel ondernemers ervaren het als ingewikkeld om zelf wervende teksten te schrijven of pakkende video’s op te nemen. Wat werkt wel en wat werkt niet? Zo lang je het adverteren niet als een spel ziet en jezelf niet de tijd (en het geld) gunt om meerdere dingen uit te proberen, gaat het helaas niet voor je werken.

niet adverteren op Facebook

5. Facebook is zo streng, wat als ze je blokkeren?

Het kan je zomaar overkomen dat Facebook jouw advertentieaccount blokkeert. Simpelweg omdat ze zelf een fout maken of omdat ze vinden dat jij de regels overtreden hebt. Het wordt met de dag moeilijker om aan de regels van Facebook te voldoen, waardoor deze blokkades zelfs bij de beste advertentiespecialisten voorkomen. Hier herken je je vast in als jij een bedrijf hebt en mensen coacht op persoonlijk vlak. Denk aan afvallen, mindset, bedrijfsgroei, etc. Je wilt bij jouw potentiële klant het mogelijke resultaat laten zien, maar Facebook is daar niet van gediend. Deze regels maken het adverteren nog net een tikkeltje ingewikkelder, als dat nog mogelijk was. 😉

Oké, niet meer adverteren op Facebook dan maar?

We begrijpen het volkomen als onze klanten bij ons komen met verhalen over dat zij het adverteren op Facebook zo ingewikkeld vinden. Het wordt je namelijk ook gewoon niet echt makkelijk gemaakt. Maar we zijn wel van mening dat iedereen kan leren adverteren. Als jij je er even in verdiept, de regels en basistechnieken leert kennen, dan kan jij prima starten met adverteren. Dan komt het vooral aan op het stukje mindset: adverteren zien als een spel. Een spel dat je kan winnen, want de aanhouder wint.

Het is namelijk nog steeds mogelijk om van 1 euro, 3 euro te maken met je Facebook advertenties. En hoe ideaal zou het zijn als de advertenties jouw potentiële klanten letterlijk in je schoot werpen? Dus vraag je eens af wat zwaarder weegt: investeren in kennis en ervaring (,zodat je advertenties 24/7 voor jou gaan werken) of leuren en sleuren om klanten?