fbpx

Het duivelse dilemma van elke ondernemer: Ga ik iets uitbesteden of doe ik het zelf? Of je nu een startende ondernemer bent of al enkele jaren jouw bedrijf hebt, deze vraag blijf je jezelf zo nu en dan stellen. Misschien zit je nu wel in de fase dat je meer zichtbaarheid voor je bedrijf wilt en graag meer leads en klanten wilt krijgen. Facebook adverteren kan jou daarbij helpen, maar wat kies je dan? Facebook advertenties uitbesteden of ga je zelf een Facebook advertentie training volgen?

Wij helpen je graag bij het maken van deze keuze door de voor- en nadelen van allebei de opties voor jou op een rij te zetten. En je ook advies te geven in wat op dit moment het beste bij jou en je bedrijf past.

Facebook advertentie training

Er zijn online diverse Facebook advertentie trainingen te vinden. Ben je al iets verder gevorderd, dan kun je ook kiezen voor de Facebook Advertentie Expert training.

Wat
Wij hebben gekozen voor een online training in plaats van een training op locatie, zodat je op de momenten die jou het beste uitkomen, de training kunt volgen. In de community en tijdens de tweewekelijkse online Q&A’s kun jij al jouw vragen stellen over de techniek en de strategie. Ook kun je om feedback vragen op jouw advertentiecijfers, teksten en beeldmateriaal. Elke werkdag wordt er support verleend, zodat je direct weer aan de slag kunt zonder lang te hoeven wachten.

De live trainingsdagen zijn wel een aanvulling op onze online training, mocht je het ook fijn vinden om een keer een hele dag aan je advertenties te gaan werken en op locatie je vragen te kunnen stellen.

Voor wie
Een Facebook advertentie training is echt iets voor jou, wanneer je:

  • Zelf Facebook advertenties wilt kunnen maken
  • Wilt leren hoe je jouw advertentiekosten omlaag kunt brengen
  • Zelf grip wilt hebben op je resultaten
  • Resultaten wilt leren optimaliseren zodat je omzet stijgt

Het is echt er wel zo dat jij de tijd en discipline moet hebben om ook daadwerkelijk met de Facebook advertentie training aan de slag te gaan. Houdt zeker rekening met een tijdsinvestering van 4 tot 8 uur per week om de lessen te bekijken en het geleerde ook direct in de praktijk te brengen. Deze tijdsinvestering verdien je dubbel en dwars terug omdat jij leert te adverteren als een pro op Facebook!

Heb je te weinig tijd of lekt je energie al weg bij het idee van Facebook Adverteren? Dan is het misschien een beter idee om de Facebook advertenties aan een Facebook advertentie expert uit te besteden. Lees snel verder om daar de voor- en nadelen van te ontdekken.

Facebook advertenties uitbesteden

Je kunt ervoor kiezen om jouw Facebook advertenties aan een Facebook Advertentie Expert of een marketingbureau. Dit brengt enkele voordelen met zich mee, namelijk:

  • Je hoeft geen tijd en energie te steken in het leren van Facebook adverteren
  • Jouw focus ligt volledig op je bedrijf en je hoeft je niet druk te maken om het opzetten en optimaliseren van Facebook advertenties

Er is één ding wat je wel moet investeren als je Facebook advertenties uitbesteed en dat is: Geld.

Aan de ene kant bespaar je geld omdat je meer tijd hebt voor jouw bedrijf en jouw klanten. Aan de andere kant besteed je ook geld omdat je niet alleen meer de kosten van de Facebook advertenties zelf betaald, maar ook diegene die de advertenties voor jou opzet en optimaliseert. Het is bij deze optie dus belangrijk om te kijken naar de kosten die je maakt en de mogelijke omzet die eruit gaat komen. Weegt dit tegen elkaar op of niet?

Als je voor deze optie kiest, dan willen wij je echt op het hart drukken om een echte Facebook Advertentie Expert of een professioneel marketingbureau in te schakelen. Er zijn ontzettend veel zzp’ers en marketingbureaus die aangeven expert te zijn in Facebook adverteren, maar dat eigenlijk niet zijn of die niet betrokken genoeg zijn bij jouw bedrijf. Zorg er dus altijd voor dat het niet alleen goed voelt, maar dat diegene ook bewijs levert voor de resultaten die al zijn behaald.

Een keuze maken

Het kan best een lastige beslissing zijn die je moet maken op het gebied van Facebook adverteren. Uitbesteden of zelf leren? That’s the question 😉 Wij kunnen die keuze voor niemand maken aangezien dit met ontzettend veel factoren te maken heeft.

Het is wel echt een aanrader om eerst zelf te leren hoe je succesvolle Facebook advertenties opzet. Dit is een tijdsinvestering in het begin, maar het zorgt er wel voor dat als je Facebook advertenties gaat uitbesteden, je een betere keuze kunt maken in met wie je wilt samenwerken en ook de resultaten in het oog kunt houden.

Zo hebben wij bijvoorbeeld ooit meegemaakt dat iemand de Facebook advertenties had uitbesteed aan een zzp’er. Ze was niet tevreden over diegene en toen wij in het advertentieaccount keken, toen bleek dat er één advertentie die al weken geleden stopgezet had moeten worden, nog steeds draaide en zorgde voor kosten, zonder dat er omzet uitkwam.

Daarnaast is het ook belangrijk om zeker te weten dat je voldoende budget hebt om een expert en de advertentiekosten te betalen. Er is niets vervelender dan daardoor in de problemen raken.

Maak dus een weloverwogen keuze voor het volgen van een Facebook advertentie training of het uitbesteden van Facebook advertenties en baseer die met name op:

  • Jouw beschikbare tijd
  • De investering in geld
  • Jouw interesses en energie