fbpx

Na het opzetten van jouw Facebook strategie, het kiezen van een doelstelling, doelgroep, plaatsingen en budget is het zo ver. Je gaat aan de slag met jouw Facebook advertentieteksten. Best wel spannend, want deze tekst gaan heel veel mensen zien! En het zorgt er voor een groot deel voor of jouw Facebook advertentie een succes wordt. Daarom delen wij graag enkele tips voor het schrijven van succesvolle Facebook advertentieteksten en delen we bij elke tip een voorbeeld.

Tips die aan bod komen:

Denk na over het doel en de doelgroep

Voordat je bent aangekomen bij het schrijven van advertentieteksten, heb je als het goed is ook al nagedacht over het doel en de doelgroep. Die moet je tijdens het aanmaken van de campagne ook instellen voordat je aan de tekst begint.

Verlies jouw doel en doelgroep niet uit het oog tijdens het schrijven van jouw advertentietekst. Het moet echt voor hen geschreven zijn en ook in de taal die zij gebruiken. Schrijf dus niet mega formele teksten als het een doelgroep is die juist heel erg informeel communiceert.

Hieronder een voorbeeld van één van de advertenties die wij hebben laten draaien. Daarin lees je:

  • Het doel: Meer inschrijvingen krijgen voor de masterclass en mensen iets leren over de advertentiestrategie die ik gebruik om succes te boeken met mijn Facebook advertenties.
  • De doelgroep: We beschrijven duidelijk wie de doelgroep is, waardoor mensen zich ook sneller aangesproken voelen.

Heb je meerdere doelgroepen die je wilt aanspreken en die niet direct in één rijtje passen? Schrijf dan verschillende Facebook advertentieteksten voor verschillende doelgroepen.

De eerste zin moet de showstopper zijn van je Facebook advertentietekst

Jouw doel is om je potentiële klant te laten stoppen met scrollen en jouw advertentietekst te laten lezen om vervolgens de actie uit te voeren die jij in gedachten had bij het maken van de Facebook advertentie.

De eerste zin van jouw Facebook advertentietekst is van cruciaal belang en kan een groot verschil maken in hoe jouw advertentietekst presteert. Wij hebben de kosten per aanmelding voor een gratis weggever weleens zien halveren na alleen het aanpassen van de eerste zin.

Er zijn een tweetal manieren waarop jij ervoor kunt zorgen dat jouw potentiële klant stopt met scrollen:

  •  Start met een ja/nee vraag. Mensen zijn geneigd om automatisch antwoord te geven op vragen waar ze niet over hoeven nadenken. Dat wil niet zeggen dat ze direct op je bericht gaan reageren, maar ze zijn wel eerder geneigd om verder te lezen als ze benieuwd zijn wat hun antwoord op de vraag wil zeggen.
  • Start met een haakje. Zorg ervoor dat mensen getriggerd worden om verder te lezen. Maak jouw potentiële klant nieuwsgierig naar de rest van je verhaal.

Beauty by Laura (deelnemer Succesvol Adverteren op Facebook) heeft in één van haar advertenties de gesloten vraag toegepast waar alleen maar met ja/nee op geantwoord kan worden. Ze heeft zelfs meerdere vragen achter elkaar geplaatst en dat zorgt ervoor dat de doelgroep getriggerd wordt om verder te lezen als hun antwoord meerdere keren ‘ja’ is.

Carlijn Ottens verwerkt het haakje heel erg mooi in dit bericht dat ze ook heeft ingezet als advertentie. Als mensen lezen dat er iets bizars is gebeurd, in dit geval in haar bedrijf, dan willen ze weten wat dit voor bizars was. Dat zorgt er automatisch voor dat mensen verder lezen en dat je ze in de rest van de tekst kunt overtuigen om de gewenste actie te ondernemen.

Speel in op de pijnpunten van je potentiële klant

Het klinkt misschien niet heel vriendelijk, inspelen op de pijnpunten van je potentiële klant, maar het helpt wel om betere resultaten te behalen. Doe onderzoek naar waar jouw klant tegenaan loopt en beschrijf het in zijn of haar woorden. Geef in de tekst ook aan hoe je de ander kunt helpen met wat je aanbied. Dat kan in eerste instantie een weggever of een blog zijn die hen op weg helpt, maar in een later stadium als je doelgroep wat warmer is, kan dit ook directe verkoop zijn.

In de advertentie die wij hebben opgezet, zetten we één van de belangrijkste pijnpunten van onze doelgroep, namelijk dat Facebook alleen maar geld kost en niets oplevert. We spreken de doelgroep direct bemoedigend toe door aan te geven dat het niet aan hen ligt en daarna komen we met een oplossing, namelijk onze blog waarmee we kunnen helpen om een advertentiestrategie op te zetten.

Dit triggert mensen om door te klikken aangezien ze zich herkennen in het probleem en hier graag mee geholpen willen worden.

Vertel verhalen voor meer resultaat

Het is bewezen dat mensen het liefst teksten lezen die als verhalen geschreven zijn. En niet alleen lezen ze die liever, maar de informatie blijft ook nog eens beter hangen. Dit is dus sowieso een waardevolle tip om mee te nemen, niet alleen voor het schrijven van advertentieteksten.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de advertenties van Luscious Loaf (deelnemer aan Succesvol Adverteren op Facebook). Je wordt meegenomen in het verhaal en doordat het op een leuke en ‘losse’ manier geschreven is, hoor je bijna dat het verhaal aan je wordt verteld.

Wat nog een extra leuke toevoeging is aan deze Facebook advertentie, is dat ze verklappen dat er een speciale kortingscode wordt weggegeven als je het gratis receptenboek aanvraagt. Dat zet de call to action nog net wat extra in de spotlight!

Een andere rasechte verhalenverteller is Anne Quaars. Zij gaat op een mooie manier om met Facebook advertentieteksten waarbij je bijna wordt gedwongen om in een bepaald ritme te lezen. Dat zorgt ervoor dat mensen geboeid blijven. Verder zie je in deze advertentietekst ook direct dat er een showstopper als eerste zin wordt gebruikt en dat er ingegaan wordt op de pijnpunten van de doelgroep, maar ook direct de situatie geschetst wordt die ideaal voor hen zou zijn. Kortom: Heel veel elementen die de doelgroep direct aanspreken.

Extra tip: Lees je eigen advertentietekst eens hardop voor als je hem klaar hebt. Waarschijnlijk ontdek je nog wel wat kleine dingetjes die toch nog net wat beter kunnen.

Plaats de URL in je advertentietekst

We gaan er vaak vanuit dat mensen begrijpen dat ze op de knop in een advertentie moeten klikken om naar je website te gaan, zich ergens voor aan te melden of iets te kopen. Toch hebben wij gemerkt met diverse testen dat je de resultaten van jouw Facebook advertentie kunt verbeteren als je de URL in de tekst zelf plaatst.

Heb je een wat langere advertentietekst geschreven, dan mag je de link ook vaker laten terugkomen in de tekst. Je hebt namelijk altijd de wat snellere beslissers die sneller willen doorklikken en mensen die eerst liever nog wat extra informatie krijgen voordat ze doorklikken.

Zorg er wel voor dat het duidelijk is wat mensen moeten doen en wat ze vervolgens kunnen verwachten.

Gluren bij de buren

Wij zijn absoluut geen fan van copycats, maar inspiratie opdoen kan nooit kwaad! Zo kan het interessant zijn om eens bij je concurrenten te kijken wat voor soorten tekst en beeld dat zij gebruiken. Je kunt uiteraard niet inzien of die advertenties succesvol zijn aangezien de resultaten er niet bij staan. Toch kun je soms wel herleiden of een advertentie succesvol is. Dat zie je bijvoorbeeld aan hoe lang de advertentie al draait, mocht het om bijvoorbeeld een weggever gaan.

Wil jij ook even gluren bij de buren? Ga dan hier naar de Facebook Ads Library.

Daar typ je vervolgens de naam van de Facebookpagina in waarvan je de Facebook advertentieteksten wilt bekijken. Het kan zijn dat er niets zichtbaar is. Klik dan even op alle advertenties. Hij staat vaak standaard op ‘maatschappelijke kwesties, verkiezingen of politiek’ en dan worden er geen Facebook advertenties getoond.

Leef de regels van het Facebook advertentiebeleid na

Facebook heeft een redelijk streng advertentiebeleid waar jij je als adverteerder aan moet houden. Zorg er ook echt voor dat je dit doet, want de gevolgen van afgekeurde Facebook advertenties kunnen groot zijn.

Probeer bijvoorbeeld niet teveel in te gaan op persoonlijke eigenschappen van anderen terwijl je de ‘je’ vorm gebruikt. Vaak is er al meer mogelijk als je het vanuit je eigen persoon beschrijft.

In deze blog gaan wij dieper in op het Facebook Advertentiebeleid en wat jij kunt doen als je Facebook advertentie wordt afgekeurd en wat je kunt doen om dit te voorkomen.

Testen, testen, testen met Facebook advertentieteksten

Het is belangrijk om te blijven testen met verschillende teksten en beelden, zodat je uiteindelijk weet wat wel en wat niet werkt om jouw doelgroep te bereiken en succesvolle Facebook advertenties te draaien.

Je kunt testen door losse advertenties aan te maken waarbij elke advertentie een andere tekst en/of afbeelding bevat. Een andere mogelijkheid is om te werken met dynamische advertenties waarbij Facebook voor jou test welke tekst het beste werkt met welk beeld. Facebook geeft dan automatisch het meeste budget aan de best presterende combinatie.

Zo heeft Robin van Leeuwen (deelnemer Cursus Succesvol Adverteren op Facebook) getest met een advertentie met de volgende 2 beelden:

En diverse Facebook Advertentieteksten waarbij deze tekst als winnaar uit de bus kwam:

Wil jij opvallen met jouw social media advertenties? ​

Dagelijks komen er honderden advertenties voorbij op Social Media. Hoe zorg je ervoor dat jij hiertussen opvalt? Door mijn ervaring als advertising expert weet ik wat werkt én wat niet. De 8 succes factoren hoe je meer opvalt heb ik voor jou op een rijtje gezet!

Klik op de knop om mijn gratis ebook en mijn wekelijkse expert tips te ontvangen!

Daaruit bleek dat een advertentiebeeld met de gele kleur voor haar beter werkt dan blauw en korte teksten zoals hierboven beter werken dan langere teksten. Het aanspreken met een gesloten vraag werkt voor haar ook erg goed.