fbpx

Wilma Al Dandachli is acupuncturist en heeft haar eigen praktijk in Chinese Geneeskunde. De reden dat zij ooit is gestart met Facebook adverteren, was omdat ze meer mensen kennis wilde laten maken met de mogelijkheden die de Chinese geneeskunde te bieden heeft. Veel mensen kennen acupunctuur misschien van ‘stoppen met roken’ en dat je behandeld wordt met naalden, maar veel meer weten de meeste mensen er niet van. Wilma had al jaren een bedrijfspagina op Facebook en zij merkte dat dit een goed medium is om mensen te laten zien wat de Chinese geneeskunde voor hen kan betekenen. Facebook adverteren in de gezondheidszorg werkt ook!

Facebook advertenties uitbesteden was een dure les

Voordat Wilma de training Succesvol Adverteren op Facebook besloot aan te schaffen, had ze zich laten overhalen om Facebook advertenties uit te besteden. Een klein probleem: Ze had geen idee wat dat precies inhield.

Het was een dure les om erachter te komen dat diegene die jouw Facebook advertenties maakt, ook echt inhoudelijk betrokken moet zijn bij jouw bedrijf. Dat is nodig om de juiste advertentiestrategie op te kunnen zetten en het bedrijf goed over te brengen op anderen.

In het werk van Wilma is vertrouwen in haar als behandelaar het allerbelangrijkste. Het contact is heel persoonlijk en dat moeten je Facebook advertenties dan ook uitstralen. Mensen zijn niet zo geïnteresseerd in de wijze waarop ze van hun klachten af komen, zolang het maar werkt. Hierbij geldt vertrouwen hebben in de deskundigheid en ervaring van de behandelaar.

Een paar duizend euro verder leverde de advertenties nog steeds erg weinig op. Toen besloot Wilma om zichzelf te gaan verdiepen en de training Succesvol Adverteren op Facebook te volgen.

Authentieke en persoonlijke Facebook advertenties

Het hoofddoel is om door middel van Facebook advertenties verkeer naar de website te krijgen waar mensen kennis kunnen maken met Wilma, de praktijk en de mogelijkheden om gezondheidsklachten te laten behandelen. Soms duurt het maanden voordat iemand komt, dus teveel “pushen” levert niet meer aanmeldingen op.

Wilma verzamelt zoveel mogelijk video’s van patiënten die hun verhaal willen vertellen of hun ervaringen met acupunctuur willen delen. Daarnaast heeft ze ook zelf video’s gemaakt waarin ze iets uitlegt of demonstreert. Gewoon met de smartphone, zodat het heel authentiek materiaal wordt.

De Facebook advertentie strategie bestaat voornamelijk uit het delen van persoonlijke verhalen waarmee mensen zich kunnen identificeren. Vanuit daar leidt Wilma ze naar de website en kunnen ze verder kennismaken met de behandelaar, werkwijzen en behandelmethoden.

Kijken naar je huidige klanten

Voor het samenstellen van de doelgroep, heeft Wilma gekeken naar wat er in de praktijk binnenkomt. Ze weet welke interesses haar patiënten hebben, omdat het contact erg persoonlijk is.

Zo komen er bijvoorbeeld vrouwen tussen de 45 en 65 jaar die voornamelijk geïnteresseerd zijn in alternatieve geneeswijze, yoga, biologisch eten, etc.

Maar daarnaast selecteert ze ook bepaalde aandoeningen die ze kan vinden tijdens het samenstellen van de doelgroepen voor de Facebook advertenties.

Persoonlijke advertentieteksten werken goed

Wilma probeert zoveel mogelijk persoonlijke advertentieteksten te schrijven. Ze gebruikt daarbij altijd een vrouwennaam en de stijl laat ze overeenkomen met de website. Qua inhoud speelt ze in op de actualiteiten en daar gebruikt ze nu een contentkalender voor.

Zo kan er in september/oktober bijvoorbeeld heel goed ingespeeld worden op stoppen met roken omdat het dan Stoptober is. In de zomer kan er juist weer ingespeeld worden op menopauzeklachten zodra er sprake is van een hittegolf. Bij adverteren in de gezondheidszorg is het belangrijk om met dit soort thema’s rekening te houden.

Wilma heeft ongeveer 8 vaste advertenties die ze een aantal keer kan laten rouleren en 4 variabelen. Daarmee heeft ze voldoende voor het hele jaar!

In deze blog geven wij je ook nog 6 tips voor succesvolle Facebook advertentieteksten (incl. voorbeelden).

Zorg met beelden voor herkenning

Tijdens het kiezen van beeld voor Facebook advertenties houdt Wilma rekening met de kleuren die ze ook toepast op haar website. Op deze manier ervaren mensen een gevoel van herkenning als ze vanuit de Facebook advertentie doorklikken naar de website.

Ze gebruikt meestal beelden van vrouwen van middelbare leeftijd of levend materiaal zoals bloemen of water. Dit spreekt deze doelgroep aan waardoor ze zichzelf herkennen in het verhaal.  

Ook wordt er zo nu en dan gebruikgemaakt van muziek of gesproken tekst om de doelgroep ook op een andere manier aan te spreken dan alleen met statische foto’s.  

Ondanks de crisis weer terug op het oude niveau

Voor Wilma is het vooral belangrijk dat nadat de Facebook advertentie een aantal dagen heeft gedraaid, de telefoon vaker gaat en mensen bellen die een afspraak willen maken. Zodra dat minder wordt, zet Wilma andere Facebook advertenties aan.

Wilma is heel erg blij met de resultaten die ze uit de Facebook advertenties haalt. De crisis heeft deze beroepsgroep hard getroffen, maar Wilma is weer heel snel terug op haar oude niveau gekomen.

Meer inzicht door de Succesvol Adverteren op Facebook training

De training heeft Wilma inzicht gegeven in hoe belangrijk het is om jouw doelgroep op de juiste manier te interesseren voor jouw bedrijf. Daarnaast heeft ze geleerd hoe de Facebook Business Manager werkt, waardoor ze veel meer rendement uit de Facebook advertenties haalt. Wilma gaf ook het volgende nog aan: “Voor de mensen die in de gezondheidszorg zitten, zou ik zeker aanraden om deze training te gaan doen. Ik zag er jaren geleden helemaal niets in, maar Facebook werkt in onze branche supergoed omdat je het heel persoonlijk kan maken. Je kan echt iets van jezelf en je werk laten zien. Ook al begin je net, gewoon starten met 5 leuke posts en een Facebook advertentie en dan bouw je het vanzelf op.”