fbpx

Ilona van der Aa heeft 2 eigen bedrijven, namelijk: Een online zwangerschapscursus en sinds dit jaar Werkpower. Veel ondernemersadviezen zijn extravert gericht, maar met Werkpower helpt en support Ilona juist introverte ondernemers om te gaan ondernemen op een manier die bij hen past. Met haar succesvolle Facebook advertenties weet zij deze doelgroepen te bereiken.

De ‘bericht promoten’ knop werkt niet

Social media leek Ilona een goede manier om als bedrijf opgemerkt te worden en op een laagdrempelige manier contact te hebben met mogelijke klanten. Toch bleek het lastig om dat echt op gang te krijgen. De berichten werden nauwelijks gelezen en er was weinig interactie. Soms besloot ze dan maar op de knop ‘bericht promoten’ te klikken, maar natuurlijk werkte dat niet. Het kostte geld, maar leverde geen resultaat op. Het was Ilona al snel duidelijk dat daarvoor een stuk kennis nodig was.

Zelf leren adverteren voordat je gaat uitbesteden

Er zijn volgens Ilona ontzettend veel ondernemers die Facebook advertenties voor jou kunnen draaien en ook allemaal beweren dat ze succesvol zijn. Ze had daar zelf wat slechte ervaringen mee en wilde vooral ik zelf kunnen checken hoe zinvol en effectief de Facebook advertenties zijn die op dat moment liepen.

Om die reden heeft Ilona ervoor gekozen om zelf te leren hoe je succesvolle Facebook advertenties kunt opzetten. Op die manier houdt ze zelf meer zicht op de advertenties en resultaten.

Het doel van deze advertenties is op dit moment om ervoor te zorgen dat mensen haar bedrijf opmerken en dat ze in beeld komt bij vrouwen voor wie haar dienst echt helpend kan zijn.

Zorg voor een opbouw in je Facebook advertentiestrategie

Tijdens de Succesvol Adverteren op Facebook training leer je dat er een opbouw is van mensen die je nog helemaal niet kennen naar mensen die echt interesse hebben om je dienst af te nemen. Die opbouw gebruikt Ilona in haar manier van adverteren op Facebook.

Koude doelgroep

Ilona is nu bijvoorbeeld gestart met adverteren voor Werkpower. Met een kortlopende advertentie heeft ze het aantal pagina likes verhoogd met meer dan 100 likes in 2,5 week.

Daarnaast staan er op de website van Ilona ook waardevolle en herkenbare blogs voor haar doelgroep. Die laat ze voorbij komen aan vrouwen voor wie dit interessant kan zijn. Doordat Ilona in de cursus heeft geleerd hoe ze de doelgroep kan bepalen, zijn ook hierin de kosten weer laag. Ze betaald op dit moment €0,12 per klik naar de website.

Warme doelgroep

Vervolgens adverteert ze een aantal keer per week een geschreven post onder de paginalikes voor meer betrokkenheid. Dit doet ze omdat de berichten maar aan een klein gedeelte van je paginalikes wordt getoond. Dit kan al voor beperkte kosten omdat de doelgroep dan heel selectief is. Ilona behaalt hier resultaten van €0,05 per betrokkenheidsactie.

De volgende stap in haar strategie is het laten zien van haar e-book met basisinzichten voor introverte ondernemers. Deze advertentie wordt getoond aan iedereen die de afgelopen 10 dagen op haar website is geweest.

Vervolgens wordt de advertentieroute gesplitst. Mensen die tussen 11-20 dagen geleden op de website waren, maar nog niet hebben ingeschreven voor het e-book, krijgen een leuke reminder te zien. Diegene die zich wel hebben ingeschreven, zien haar op een andere manier voorbij komen wat hen weer helpt een stap verder te komen met hun bedrijf.

Zwangerschapscursus

Voor haar zwangerschapscursus is ze onlangs gestart met gratis besloten groepen, waarin vrouwen alles op een fijne manier kunnen delen over hun zwangerschap. Ze adverteert met deze Facebookgroepen zodat vrouwen weten dat ze bestaan. Ook wordt aan deze vrouwen daarna nog een advertentie getoond waardoor ze haar website bezoeken en zich inschrijven op de praktische zwangerschaps TO DO lijst.

Doe onderzoek naar je doelgroep

Ilona duikt regelmatig in haar doelgroep door gesprekken te voeren met bestaande klanten, maar ook door online meer informatie over de doelgroep op te zoeken. Op basis daarvan verzamelt ze allerlei kenmerken die passen bij de doelgroep.

Voor haar online zwangerschapscursus is dat natuurlijk erg makkelijk aangezien het dan gaat om alles wat te maken heeft met de zwangerschap, baby’s en geboorte.

Voor Werkpower zijn dat onderneemsters die op zoek zijn naar persoonlijke ontwikkeling en zich herkennen in het introvert zijn. Ook zijn ze regelmatig hooggevoelig. Een andere belangrijke eigenschap is dat ze hun bedrijf goed willen laten lopen en daarvoor op zoek zijn naar prettige manieren om klanten te krijgen.

Wat wil jouw doelgroep lezen en zien

Bij het maken van haar Facebookadvertenties houdt Ilona rekening met een aantal zaken:

  • Wat wil haar doelgroep lezen?
  • Waar houden ze zich mee bezig?
  • Wat kan daarin helpen?
  • Wat wil ze zelf bereiken met de Facebook advertentie?

Zij wil dat vrouwen echt iets aan de advertentie hebben die zij te zien krijgen en wil voor zichzelf ook duidelijk hebben welke call to action er in de Facebook advertentie moet komen te staan. Lees hier al onze tips over het schrijven van succesvolle Facebook advertentieteksten.

De bijbehorende afbeelding moet ervoor zorgen dat de aandacht getrokken wordt van de doelgroep. Maar daarnaast geeft Ilona aan dat het ook belangrijk is om erop te letten wat de eisen en wensen van Facebook zijn. Ilona heeft in de Succesvol Adverteren op Facebook training geleerd waar ze de afbeeldingen kan laten checken om te kijken of deze Facebook-proof is. Dit doet ze altijd, omdat het invloed heeft op de resultaten van de Facebook advertenties.

Trots op het resultaat van de Facebook advertenties

Ilona is ontzettend blij met de resultaten van de Facebook advertenties. Ze zegt het volgende: “Natuurlijk is het soms écht even puzzelen welke tekst, welke opzet en welke opeenvolging van advertenties het beste werkt. Ik heb heus wel eens een grrr-moment. Maar daar zijn dan altijd Marlou of Birgit die meedenken. En uiteindelijk heeft het mij altijd veel gebracht. Van meer websitebezoekers, naar inschrijvers op mijn emaillijsten en naar klanten. Voor mij dé reden om Facebook advertenties te blijven inzetten voor mijn bedrijf.”

De training heeft zeker bijgedragen aan dit resultaat volgens Ilona. Ze geeft aan dat de training heel gedetailleerd is. Het is niet zo dat je op één knop drukt en alles loopt. Het is een traject naar een goed advertentieplan met goed resultaat.

Zie adverteren niet als verkooptruc

Het advies van Ilona aan elke andere ondernemer is om te kijken hoeveel tijd je echt besteed aan social media voor je bedrijf en hoeveel dat daadwerkelijk opbrengt. Controleer of berichten goed gelezen worden en of mensen actief reageren op je posts, maar check ook of ze op je website komen. Als de verhouding niet goed zit tussen veel tijd en energie stoppen in social media berichten en het aantal klanten dat je eruit krijgt, dan is Facebook adverteren een goede optie.

Zie Facebook adverteren niet als een verkooptruc, maar als een super handig hulpmiddel om je adviezen en tips te kunnen laten zien aan mensen die daar iets aan hebben. Zodat ze ook verdere stappen kunnen maken door van jouw dienst gebruik te maken.