fbpx

In deze nieuwe serie komen klanten aan het woord die de CKL Methode ® hebben toegepast voor het verkrijgen van véél meer deelnemers aan hun (online) training. De CKL Methode® is ontwikkeld door Traffic Booster Academy voor het succesvol lanceren van je online training. In deze blog lees je het verhaal van Joyce (38) die door het implementeren van de CKL Methode direct vijf klanten had en klaar is voor de herlancering van haar programma ‘Manifesteer het leven dat jij wilt’.

Joyce Scheijen (38): ‘Tot 2017 was ik in loondienst. Ik had een goedbetaalde leidinggevende functie en toch begon het op een gegeven moment te wringen. Ik zat niet meer lekker op mijn plek en voelde aan alles dat ik voor mezelf wilde beginnen. In 2018 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel. Ik gaf mezelf een jaar de tijd om een website te bouwen, mijn administratie te regelen en alles zo goed mogelijk in te richten voor een vliegende start.

ckl methode - joyce scheijen

Onder mijn bedrijfsnaam Joyfulness coach ik vrouwen in hogere posities – denk aan managers of ondernemers – om veel meer uit hun leven te halen. In plaats van te proberen aan de verwachtingen van anderen te voldoen, gaan zij door mijn coaching doen waar ze echt naar verlangen. Begin 2019 ging mijn praktijk draaien en stuurde ik de eerste facturen uit. Het ging meteen lopen. Ik had cliënten genoeg en de vrouwen die ik coachte boekten stuk voor stuk vooruitgang. Kortom, ik twijfelde helemaal niet aan de dienst die ik leverde. Die stond als een huis!

Voor mijn online training kwam ik in de knel met mijn tijd

Wel kwam ik in de knel met mijn tijd. Ik heb nog een kleintje thuis, werk 24 uur per week. In die uren kan ik maar een x-aantal vrouwen begeleiden.  Al snel was er weinig tijd over om nieuwe plannen uit te werken of nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Ik heb bijvoorbeeld als droom om lezingen te gaan geven. Over een paar jaar hoop ik als spreker op het podium te staan. Ook wil ik een platform creëren voor meerdere ondernemers. Als éénpitter kan ik misschien niet zo veel verandering teweegbrengen, maar als ik meer mensen betrek bij mijn ideeën wel. Een platform voor jongeren staat ook nog op mijn wensenlijst. Je hoort het al; plannen te over.

Ik realiseerde me dat, zolang ik betaald zou worden voor mijn uren en niet voor mijn kennis, ik geen tijd zou hebben om al die nieuwe wegen in te slaan. Ik moest gaan zorgen voor een goede basis, een constante inkomstenstroom die minder tijd van me vergde. Daarom ben ik me gaan verdiepen in het ontwikkelen van een online programma en maakte ik vervolgens een module, waar ik echter niet helemaal tevreden over was. Dus ‘Hoe manifesteer ik het leven dat ik wil’ bleef op de plank liggen en ik wist niet zo goed hoe nu verder.

verkopen online training - joyce scheijen

Ik had meteen 5 deelnemers voor mijn online programma

Op Instagram volgde ik Birgit al een tijdje. Toen haar weggever Launch Before You’re Ready voorbij kwam, besloot ik die te gaan volgen. Birgit leerde me de behoefte van mijn doelgroep veel beter te peilen, onder andere door meer vragen te stellen. Dat werkte! Ik had meteen vijf deelnemers die mijn online programma wilden kopen. Het ging weliswaar om een pilotversie en zij kregen hem tegen een gereduceerd tarief, maar toch heb ik nu het gevoel dat het echt kan.

Ik maak mijn volgers en potentiële klanten warm voor een volgende lancering

Ik heb vervolgens Birgits CKL- methode aangeschaft en ben nu druk doende met nieuwe modules voor die vijf cursisten. Deze manier van werken bevalt me heel goed. Door steeds af te tasten waar cursisten tegenaan lopen, sluiten mijn modules naadloos aan op de vragen van mijn cliënten. Wat ik verder geleerd heb is om mijn volgers op sociale media veel meer mee te nemen in waar ik nu mee bezig ben. Ik deel resultaten, foto’s en schrijf over nieuwe ideeën. Zo maak ik mijn volgers en potentiële klanten warm voor een volgende lancering. Want die komt er.

Met de CKL Methode ben ik klaar voor herlancering van mijn online programma


Ik heb met haar methode nu alle kennis in huis om straks te herlanceren en dan wel tegen de juiste prijs. Doordat ik deze weg ingeslagen ben, doe ik wat ik ‘mijn’ vrouwen leer, namelijk het heft in eigen handen nemen en je eigen verhaal schrijven!’

Lees ook de ervaringen van:

Henriëtte Jordens: “Mijn verkopen voor mijn online programma zijn met 340% gestegen”
Miriam Vree: “Mede dankzij de CKL Methode is mijn leven compleet veranderd!”