fbpx

In deze serie komen klanten aan het woord die de CKL Methode® hebben toegepast voor het verkrijgen van véél meer deelnemers aan hun (online) training. De CKL Methode® is ontwikkeld door Traffic Booster Academy voor het succesvol lanceren van je online training. In deze blog lees je het verhaal van Henriëtte (35) die aangeeft dat dankzij haar deelname aan de CKL Methode, ze niet langer het zelf hoeft uit te vinden! Dit zie je ook terug in het succes wat zij behaalt met haar lanceringen. Haar verkopen zijn zelfs met 340% gestegen!

Online programma: EHBU, eerst hulp bij uitvallen

Henriette Jordens (35): ‘Ik ben hondengedragstherapeut en heb vorig jaar een e-book gemaakt: Hoe begeleid ik mijn uitvallende hond. Tevens heb ik een online programma gemaakt: EHBU, eerste hulp bij uitvallen. Speciaal voor begeleiders van uitvallende honden. Oftewel honden die tekeer gaan tegen andere honden waardoor een wandeling een kwelling wordt.

Ondanks dat ik een allrounder ben en echt van alles van en over honden weet, heb ik hiermee bewust voor een deelgebied gekozen. Een product waarmee ik hondenbezitters het best van dienst kan zijn, omdat het ze helpt een groot probleem op te lossen. Je moet immers viermaal daags je hond uitlaten. Als dat elke keer op een vreselijk ommetje uitloopt, beïnvloed dat echt je humeur en dag!

eerste hulp bij uitvallende honden henriette jordens

Wat ik miste was een doordacht plan

Ik geloof in mijn dienst en gelukkig ben ik in mijn branche niet een van de vele aanbieders. Mijn online programma, dat ik vorig jaar gemaakt heb, liep al wel aardig. Ik had geïnvesteerd in een goed werkende website, en zelfs al een gratis weggever gemaakt. Mijn e-maillijst was inmiddels gegroeid naar duizend mailadressen, en toch had ik het idee dat mijn marketingstrategie er eentje van allerlei dingen ‘proberen’ was.

Wat ik miste was een doordacht plan om mijn programma doelgericht in de markt te zetten. Kortom, het ontbrak me gewoon aan de kennis om goed te verkopen. Op dat moment viel mijn oog op de Facebook advertentie van Birgit over haar gratis online training ‘Launch Before You’re Ready’. Dat was echt op het juiste moment. Alhoewel in mijn geval het programma dus al wel ‘ready’ was en ik juist al in de startblokken stond om er een succes van te maken.

In 30 dagen tijd mijn online programma lanceren

Er zijn best veel mensen die zeggen dat ze je verder kunnen helpen qua marketing, maar wat me in Birgit aansprak was haar energie. Gewoon een hele leuke meid van wie ik graag iets wilde leren. Zo ben ik die gratis cursus gaan volgen, die echt veel inzicht biedt. Hiermee had ik zoveel vertrouwen in haar expertise gekregen dat ik haar ‘CKL Methode’ heb aangeschaft, om mijn online programma in dertig dagen optimaal te kunnen lanceren. Dit kan ik echt iedereen aanraden! Je krijgt een gedegen stappenplan met veel praktijkvoorbeelden die je een op een kunt navolgen. Je weet ook precies wat je van dag tot dag kunt doen. Zo fijn dat je dat niet langer zelf hoeft uit te vinden.

In het online programma leerde ik onder andere:

  • hoe ik mijn doelgroep nog beter kon benaderen, bijvoorbeeld door meer vragen te stellen
  • meer energie en tijd te steken in dat eerste contact met de hondenbezitters, nog voordat ik mijn programma ging aanbieden.

Hierdoor zag ik beter in met welke woorden ik mijn doelgroep het beste kon aanspreken en wat er bij hen leefde. In welke termen benoemden zij hun probleem; ook een hele belangrijke! Ik sprak bijvoorbeeld steeds over: …‘een ontspannen wandeling met je hond,’ terwijl zij het hadden over: ‘met je hond langs een andere hond kunnen lopen.’ Verder heb ik mijn online programma nog iets gefinetuned en een gratis videoserie gemaakt om mensen nog meer van mijn aanpak te laten zien.

Mijn verkopen zijn met 340% gestegen

Ik ben me er in dit traject vooral bewust van geworden dat voor verkoop meer nodig is dan alleen een paar e-mails sturen. Die stap van inbox naar aankoop is soms een hele grote voor mensen. Daar mag je als aanbieder dus meer moeite voor doen! Ik deel nu regelmatig een blog, geef wat kennis weg. Het idee dat je teveel prijsgeeft heb ik losgelaten. Mensen waarderen het echt als je ze helpt. Ik kan zeggen dat de CKL Methode mij echt veel heeft gebracht. Ik ben van 1000 naar 1600 e-mailcontacten gegaan. Mijn conversie en aantal verkopen voor mijn online programma is met 340% gestegen.

Over twee maanden ga ik opnieuw lanceren. Bruisen noem ik het nu, in plaats van proberen. Niet langer met losse flodders schieten, maar helemaal volgens plan. Ik weet nu precies welke stappen ik kan volgen om dit resultaat weer te gaan verbeteren. Het is mijn droom zoveel mogelijk honden en begeleiders te helpen en dus zoveel mogelijk hondenbezitters te bereiken. Zodat ze weten dat ik er ben en dat er wel degelijk verandering in hun situatie kan komen, waarvan de emotionele impact zo groot is.’

Meer ervaringen lezen over de CKL Methode ®?

Lees ook ervaringen van andere deelnemers aan de CKL Methode ®:
Henriëtte Jordens: “Mijn verkopen zijn met 340% gestegen!”
Miriam Vree: “Mijn leven is compleet veranderd!”