Video 1

Gelijktijdig je online cursus creëeren en lanceren!

Veel ondernemers ervaren de volgende uitdaging. Al hun focus en energie zit in de creatie van het online programma, waardoor er niet meer genoeg energie en tijd over is voor de lancering. Met tegenvallende resultaten als gevolg.

Daarom ga ik je in deze video leren hoe je gelijktijdig een online cursus kunt creëren én lanceren zodat je ook daadwerkelijk deelnemers hebt.

Wat is je meest waardevolle inzicht na video 1?

Laat het ons weten in de reacties. Dat vinden wij leuk 🙂

32 Reacties

 1. Annelies Neven

  Dankjewel voor deze waardevolle inzichten!
  Ik zat zelf ook vooral naar mezelf te kijken en mijn kennis om mijn cursus vorm te geven.

  Antwoord
  • Birgit Luijk

   Hi Annelies,
   Dankjewel voor het delen en graag gedaan 🙂

   Antwoord
   • Annelies Neven

    Geweldig wat een resultaat dit oplevert! Ik heb gelijk al een aantal mensen die gereageerd hebben.

    Antwoord
 2. Marloes van Boven

  Hoi Birgit,

  Ik kan meteen aan de slag met de post its omdat ik al een soort enquete had rond gestuurd naar mijn niche. Maar nu ga ik kijken of het durf om ook op instagram die vraag te stellen. Veel te spannend!!!

  Antwoord
  • Birgit Luijk

   Tuurlijk durf je dat 😉 Wat goed dat je al een enquete had gehouden!

   Antwoord
 3. Larissa

  Gewoon input vragen…duh! Inderdaad Keep It Simple Stupid…Dat ik dat zelf niet had bedacht….
  Dat is wel weer een eye-opener numero uno! Thanx

  Antwoord
 4. Danielle

  Heel waardevol dit, ook al is het inderdaad super simpel! Altijd fijn om te horen van iemand waarbij het al meerdere malen tot successen heeft geleidt. Ik heb er nog wel een een vraag over. In mijn LinkedIn zit mijn ideale doelgroep, maar ook veel collega’s en klanten die niet op de hoogte zijn van dit idee. Ik merk dat ik meteen in de bezwaren val. Wat als zij dat zien? Gaan zij erover vallen? Moet ik eerst nog wat mensen inlichten? (alleen mijn directrice is op de hoogte namelijk). Het idee is namelijk een onderdeel van de werkzaamheden die ik nu al uitvoer. Nou misschien is dit he-le-maal niet de plek hiervoor, dan moet je deze comment maar verwijderen ;-). Groetjes

  Antwoord
  • Birgit Luijk

   Hi Danielle,

   Leuk dat je meedoet en je potentiële bezwaren deelt t.a.v. het delen op LinkedIn.
   Ik zou zeggen mooi moment om het onder de aandacht te brengen bij diegene die het nog niet wisten. Je hoeft ze natuurlijk niet eerst op voorhand in te lichten, als ze een reactie plaatsen/ sturen kan je altijd nog uitleg geven.

   Succes!

   Antwoord
   • Annelies Neven

    Ik merk dat ik dezelfde bezwaren had als jij een paar weken geleden toen ik mijn website voor mijn bijberoep ging lanceren. Ik heb niet te veel nagedacht en het toch gedaan. Heb enkel nog maar positieve reacties gehad! Ik hoop voor jou hetzelfde.

    Antwoord
 5. Anke Haadsma

  Het launch before you’re ready concept, daar was ik al wel mee bekend. Ook toevallig afgelopen week al stappen in gezet, dus deze training komt op een perfect moment;)

  De laatste opdracht van vandaag, die vraag aan je netwerk: die vond ik heel waardevol! Vandaag beetje krap in mijn tijd om hier al actief mee aan de slag te gaan. Maar deze staat zeker morgen op mijn planning om te voltooien!

  Antwoord
  • Birgit Luijk

   Hi Anke,

   Wat fijn dat deze training precies op het juiste moment komt. GoGoGo voor wat betreft het vragen aan je netwerk. Succes!

   Antwoord
 6. Maaike Cestari

  Hoi Birgit,

  Dankjewel voor deze eerste video met veel mooie tips en inzichten. Ik ga ‘m woensdag – als ik meer tijd heb en ‘m met meer aandacht kan kijken – nog een keer kijken. Mezelf de belofte gedaan dat ik voor 1 april een datum ga roepen voor mijn eerste 1-op-1 traject. Doodeng (echt nog niks aan gedaan), maar luiers aan en gaan!

  Groetjes, Maaike

  Antwoord
  • Birgit Luijk

   Stoer hoor Maaike en fijn dat je nog een keer goed voor de video’s gaat zitten. Kan je ze alle 3 gelijk achter elkaar kijken 😉

   Grt, Birgit

   Antwoord
 7. Shafelly

  Ik vind het echt een eye-opener om de klanten direct te betrekken door hen 1 vraag te stellen.
  Ik heb ook echt zin gekregen om dat te gaan doen. thanks!

  Antwoord
 8. Lydia

  Hey Birgit, wat ben je een heerlijk sprankelend mens om naar te luisteren. Ik heb al een cursus van je over gratis weggever gevolgd (met succes!) en daarom wilde ik meer van je weten. Ik heb al een online cursus, heb ook de pilot gedraaid, en van te voren (persoonlijke ne schriftelijke) enquêtes aan bestaande cliënten afgenomen en alles, maar launchen heb ik nooit gedaan.. nooit aandacht voor gevraagd. Geen idee hoe dat moet. Daarom verkoopt hij dus ook maar 1 a 2 x p/m.. Dus ik denk dat ik de pre-launch wel begrijp, maar daarna..?
  Ik luister toch lekker alles mee, want ik leer er nog steeds van! Vooral je persoonlijke opmerking ‘jij, ja jij bent ambitieus en goed genoeg om van je online training een daverend succes te maken’ kwam helemaal binnen. Alsof je het echt tegen mij had.. Daar wil ik voor gaan.. Heel erg bedankt voor alles!

  Antwoord
 9. Jan Terpstra

  Hoi Birgit, tot knetter laat bezig geweest. Maar het staat op Insta stories, Facebook, LinkedIn. En ben vrienden aan het voor emailadressen om één vraag te stellen.

  Antwoord
  • Alieke Pol

   Super Jan! E-mailadressen zijn enorm waardevol.

   Antwoord
 10. Laura Berends

  Wat en wie zijn de happy few ? Ik ben al te lang weg uit Nederland, maar bereid om weer terug te geen in more easy going dutch surrounding, sta nog helemaal aan het begin van mijn Queens Business Happiness, en het word door jouw cursus Birgit steeds duidelijker hoe het vorm te geven, daar word ik blij van, en ja dus andere vrouwen met een passive stroom van inkomsten en de perssonlijke transformatie die daar mee gepaard gaat te kunnen begeleiden. Er ligt nog geen kant en klaar mentoring op de plank, en dus de rondvraag bij mijn contacten is wel spannend, maar dat connecten is wel mijn ding dus gaan met die banaan, ( die ken ik nog wel). Bedankt Birgit.

  Antwoord
  • Alieke Pol

   Wat goed Laura! Onderzoek doen in je doelgroep geeft regelmatig enorm veel waardevolle informatie die je nog meer richting kunnen geven in je aanbod. Succes!

   Antwoord
 11. Saskia

  Ik had mijn ideale klant, bijna een hele waslijst gevraagd, maar dat wordt dus inderdaad 1 vraag! Ook de opmerking allemaal bullshit, dat alles nog niet gelikt eruit ziet allemaal excuses helemaal waar, de perfectionist. Op insta zie je al zoveel andere, maar ja iedereen is uniek en dat mag ik gaan geloven. Mijn uitdaging zit nu alleen nog in de vraag, “Rust/balans in Lijf en Hoofd” niet te algemeen?

  Antwoord
  • Birgit Luijk

   Hey Saskia,

   Ja ik zou eerst eens beginnen met 1 vraag. In navolging daarvan kan je altijd nog je waslijst sturen 😉

   Zo is het, de manier waarop jij het doet is uniek en daar mag je idd nog meer in gaan geloven. Dat is soms lastig als je van alles voorbij ziet komen op IG.
   Daarom volg ik bijna geen concullega’s en heb ik ook heel veel accounts die ik wel volg op ‘mute’ staan. Daar zie ik dus niks van voorbij komen, dat geeft mij rust en zorgt ervoor dat ik beter kan focussen op mijn eigen dingen.

   Rust/ balans in je lijf en hoofd, ik weet precies wat je bedoelt, maar is inderdaad nog wel wat algemeen. Probeer hem eens specifieker te maken. Voor wie is het bijvoorbeeld of welke ideale klant denk je dat daar enrom bij gebaat is.

   Ter illustratie:

   Zijn dat bijvoorbeeld ondernemende vrouwen die zoeken naar balans met alle ballen die ze proberen hoog te houden. Zijn dat bijvoorbeeld vrouwen die graag zwanger willen worden, maar veel onrust ervaren. Zijn dat mannen die … etc.

   Maak het concreet en specifiek.

   Succes!

   Grt, Birgit

   Antwoord
 12. Maureen Bussmann

  Het meest waardevolle voor mij uit deze video is wel: DOEN! De training is al een hele tijd klaar maar had geen idee hoe ik die onder mijn potentiële klanten bekend moest maken. Deze inzichten en zeker de voorbeelden helpen mij daar mee.

  Antwoord
  • Alieke Pol

   Wat goed om te horen Maureen, soms kan een klein duwtje in de rug dan helpen 😉

   Antwoord
 13. Marjolein

  Hi Birgit,

  Bedankt voor het delen van je kennis! Ik vroeg me af … een mail kan best wat onpersoonlijk zijn en de antwoorden die je daaruit krijgt juist meer vragen oproepen dan wijsheid geven.
  Is het ook een manier om 10 (of meer) potentiele klanten te bellen en een kort gesprek met ze te voeren over hun uitdagingen met het onderwerp van de online training? Benieuwd hoe jij aankijkt tegen dit idee.

  Antwoord
  • Alieke Pol

   Dat kan zeker Marjolein. Veel mensen kiezen voor een enquete omdat ze een e-mailadres hebben en dit tijd bespaard. Maar je kunt deze vragen ook zeker telefonisch stellen.

   Antwoord
 14. Sandra

  Zat inderdaad de training te schrijven op basis van wat ik dacht te weten wat de behoefte was, dus nu krijgt iedereen de vraag die ik spreek, wat is jouw uitdaging? En de antwoorden zijn echt anders dan ik had verwacht. Dank voor je inzicht

  Antwoord
 15. Ank Mourits

  Zeer interessant, Birgit, dank je wel! Zit al gelijk te bedenken waar ik mijn vraag kan stellen, en welke interessante info dit mij brengt. Een online training maken die echt aanslaat bij de ontvanger, en voor diegene ’t verschil kan maken, is mijn droom. Jij hebt een tool gegeven om dit te bereiken, nogmaals dank je wel, Birgit🤩

  Antwoord
 16. Astrid van der Does - YourInnergy

  Bijzonder dat deze 3-daagse op mijn pad komt. Loop al wat langer met een idee om iets online te doen dus blijkbaar nu het juiste moment. Ik ga deze video nogmaals bekijken en er dan mee aan de slag. Fijn dat je deze informatie deelt.

  Antwoord
 17. Marloes Aarnink

  Hoi Birgit,
  Ik dacht het allemaal zelf wel te weten omdat ik ooit eigenlijk mijn eigen ideale klant was. De basis (gewoon pure kennis) haal ik daar ook uit, maar supergoed om het gewoon nog even na te vragen bij klanten hoe ik de training aan kan laten sluiten op hun wensen.
  Een mail sturen naar bekenden vind ik een soort van awkward op een bepaalde manier. Maar het idee om een appje te sturen spreekt me wel aan. Bedankt voor deze (simpele) tools!

  Antwoord
  • Birgit Luijk

   Hi Marloes,
   Begrijpelijk hoor, je ideale klant lijkt in de meeste gevallen ook op jezelf dus dan is het een logische gedachte om te denken dat je alles wel weet. Desondanks, zal je zien dat door je eigen ontwikkeling en inmiddels verkregen inzichten omtrent het onderwerp waar je anderen mee wilt helpen, je al veel verder bent en onbewust ook op die manier gaat communiceren/ denken.

   Appje kan ook, is ook super effectief en natuurlijk nog net wat persoonlijker dan een mail.

   Grt, Birgit

   Antwoord
 18. Aradia

  Er kwam niets van vorige week. Nu alles nog kijken. Wat een waardevolle tip! Herkenbaar

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *